Tooka & Tant Tolkar Pripps Blå-Reklamen




Hemma Igen.

Igårkväll var vi tillbaka, och det firades idag med en heldag vid sjön där Tooka var manisk med ett grisöra och Tant var tvångsmässig i sitt badande.









Att Semestra Med Salukis.

Säga vad man vill, men semester har fått en ny innebörd sen Flickorna Bus kom in i vårt liv. De har helt enkelt lärt oss ett och annat om det där med att vara ledig. Till exempel har vi numera förstått vikten av:









På Semester.

Vi packade in flickorna och andra nödvändigheter i bilen och begav oss söderut för några dagars koncentrerad semester.

Vi lärde oss följande:

1. Jag har tydligen en stark underliggande rädsla för ålar.
2. Krabbor, hur små de än verkar vara, bits utav bara helvete om man tar upp dom med bara handen.
3. En mätt saluki är en åksjuk saluki.
4. De gula vägarna på kartan tar längre tid än de röda vägarna. Även om man kör tills skinkorna har domnat.
5. Västkustmyggor är muterade. Och vildsinta.






Älskade Människa.


Ja. Det är hon. Allrafinaste. Det var väl egentligen bara det jag ville säga.

Konsten att vara lycklig - Del Två.


Det enda Tooka behöver är morgonmys, ett grisöra och tusen hektar skog att springa i. Sen är hon lycklig så det liksom bubblar över.

Konsten att vara lycklig - Del Ett.


För Tant räcker det med mossa, kärlek, mat och en kotte eller två för att nå Den Ultimata Lyckan.

Lektajm.

Måndagens första "släppa-loss-runda", i vilken Tant vann över Ankan och Tooka övade på att göra snäva svängar utan att falla omkull.





Nightfight.

För er oinvigda, det här är vad läggdags med två saluki innebär.


Uppvak, Måndagsmorgon.

I vilken det är första dagen på mattes semester och hon har glömt att stänga av sitt mobillarm, och därmed väcker hela flocken klockan halv sju.


Tooka var, som ni kan se,  måttligt road.




Tant tog det aningen bättre:


Tooka har ett och annat på hjärtat.

Tooka talar ut...


Runda Två.

I vilken Tooka slår tre kullerbyttor, och Tant är dopad med pannkakor.






Dagens Första Runda.

I vilken Tooka trampar i blåbär och färgar bilens baksäte klädsamt blått, och Tant utför arkeologiska utgrävningar i mossan.











Godmorgon.

Att vakna med två saluki:





Gangsta´Tant.


Den Gamla Goda Tiden.


Ja. Hon var ful som barn. Men det gick över.

Studier i Våld.


Studier i Världsliga Ting.





Kvällsmat.


Promenad. Igen.




Dagens andra promenad (borträknat alla kisspauser), i vilken Tooka tappade ännu en framtand och Tant utövade den ädla sporten "Döda Syntetisk Anka".

Promenad.


God Morgon.


Här är Tant.




Och här har vi Tant. Född 24 februari 2008 och Härskarinna Över All Världens Valplycka.

Om Tooka är en mörkblå poet är Tant ett rosa bubbelgum. Hon är flirtig, fnittrig och fullkomligt oemotståndlig i all sin gyllene yvighet - hon vaknar varje dag och kastar sig in i första bästa Lycka och dränker sig i den.
För att hitta Tant inleddes ett långt sökande. Tillslut förälskade vi oss i Jan och Conny från Ibriz kennel och därigenom fann vi vår tillskott i denna påse av pussar som följde med oss hem och stal våra hjärtan (och vårt täcke) med sin sorglöshet.

Om man vill vara lite elak kan man säga att Tant är en dum blondin, men det vill man ju inte vara, därför nöjer vi oss med att säga att Tant är selektiv i sin inlärning. Hon fullkomligen älskar att tränas korv och slår nästan knut på sig själv i sin iver att vara till lags. Ibland tar det bara lite tid innan hon förstår vad som förväntas av henne. Men när poletten väl har trillat ner så kommer hon att utföra handlingen oavbrutet tills man packar in henne i bilen och åker hem (eller tills korven tar slut, vilket brukar inträffa först).

Tant älskar mat, kottar och husse - i den ordningen. Matte går naturligtvis också bra, men redan från början har hon varit Pappas Flicka och trivs bra med det. På grund av sitt genuina intresse för delikatesser är Tant en någotsånär rejäl flicka. Vissa kanske tycker att hon är lite tjock men det är bara en illusion. Hon har kraftig benstomme, helt enkelt.

Och ju mer Tant där finns desto mer Tant går det ju att älska. Och den här lilla damen vill vi älska så mycket det bara går.

På-Riktigt-Namn: Ibriz Cabaije
Kennel: Ibriz

Pappa. FINUCH LVCH Aziz Xalife
Mamma: Ibriz Zahrema

Farfar: FINUCH Aziz Masarrat
Farmor: FINUCH Aziz Namayande
Morfar: Ibriz Xadang
Mormor: SUCH NUCH DKUCH INTUCH (ja hon har legat i) Ibriz Uwayyha


Här är Tooka.



Ja. Här är Tooka. Född den 5 februari 2008 och Evig Drottning Af Bekväma Liggplatser.

Tooka är vår första Saluki och därigenom även vår första Salukikärlek; sval, högfärdig och pimpinett. Hon kom in i vårt liv som ett magert litet paket som kategoriskt nobbade all vår mat och som helst lekte för sig själv på en lugn plats i lägenheten. Matte kröp förstörd omkring på golvet första veckan med pipleksaker i munnen och försökte vinna damens intresse, medan Husse oförtröttligt blandade leverpastejs-välling att mumma till maten med - allt för att få knyttet mätt och lyckligt. Men vi hade inte behövt oroa oss. Tooka växte upp till en kärlekstörstande (förvisso högdragen) madam med måndagshumör och konstnärssjäl. Hon är introvert och svår och alldeles förskräckligt djup, tycker hon själv iallafall, och blåsiga dagar kan man finna henne på en brygga - själfullt stirrande mot horisonten och med vinden lekande i sina långa öronlockar.

Tooka är inte, och har aldrig varit, en valp. Hon föddes hundra sekels ekar gammal och förfäras ibland över sin yvigare systers upptåg och påhitt. Det är inte det att hon är deprimerad eller tråkig - nej, nej! Hon är bara en Mycket Ordningssam Ung Dam och det är under hennes värdighet att fjanta runt med trivialiteter. Hon är en drottning inifrån och ut, helt enkelt, och förväntar sig att behandlas därefter. På nätterna sover hon tätt, tätt intill och på dagarna tar hon varje chans till att få sitta i knäet och snusas på.

Ja. Detta är alltså Tooka. Vår första kärlek.

På-Riktigt-Namn: Khalils Umniyah
Kennel: Khalil

Pappa: SUCH Al-Shén Sihr Abjad
Mamma: Algazara´s Bathseba

Farfar: NORDUCH INTUCH Rahima´s Basir Yashar
Farmor: Azbasa´Idu
Morfar: USCH Jen Araby Farouk
Mormor: USCH Elysian Fields-Algazara Alcouza


RSS 2.0